Direct van fabriek

Ook gespecialiseerd in projecten

5 jaar Kela garantie

Klantbeoordeling 4.3 / 5

Home / Adviezen En Voorwaarden

Adviezen en voorwaarden

 mo

Kela Tapijttegels is onderdeel van Vleugel Vloeren BV., een CBW-erkende woonwinkel. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen. Een goede en veilige keuze dus! U kunt de CBW-voorwaarden bekijken via de volgende link: 

https://www.vleugelvloeren.nl/CBW_Algemene_Voorwaarden_2020_wonen.pdf

Op de aankoop van de producten van Kela Tapijttegels, gelden nog een aantal aanvullende voorwaarden. Deze vindt u hieronder beschreven. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Aanvullende voorwaarden en adviezen:

De ruimtes waar de vloer geïnstalleerd moet worden dienen glasdicht te zijn. Bij het leggen van een vloer dient de ruimte een minimale constante temperatuur te hebben van 18°C. Wanneer dit niet het geval is, zal u de ruimte extra moeten verwarmen d.m.v. verwarming en/of (bouw)kachels. Na het leggen van uw nieuwe vloer dient deze temperatuur nog minimaal 72 uur aangehouden te worden.

De vloer dient leeg, schoon, blijvend droog, stofvrij en vrij van obstakels en meubelstukken te worden aangeboden. Schoon aanbieden houdt in: bezemschoon en zonder stuc-, lijm-, latex- en/of primerresten. Mocht één van deze middelen op de vloer aanwezig zijn dan dient u met ons te overleggen welke werkzaamheden er plaats moeten vinden alvorens wij de vloer kunnen leggen. Indien er een stukadoor aan het werk is in uw woning, vraag hem dan de werkvloer af te dekken zodat er geen stuc- en latex resten in het beton kunnen trekken.

De ondervloer/dekvloer dient voldoende droog te zijn bij het plaatsen van de vloer. In nieuwbouw of renovatie situaties kan het verstandig zijn bij de aannemer na te gaan in hoeverre de afwerkvloer (meestal zandcement dekvloer) niet hechtend maar met een vochtscherm gelegd kan worden. Hierdoor is alleen de droogtijd van de afwerkvloer van belang en niet die van de betonvloer. Er zijn ook versnellers te verkrijgen voor de te storten afwerklaag, de zogenaamde droogtijdversneller.

Mocht de vloer tijdens de meting onvoldoende droog blijken, dan kan uw nieuwe vloer niet gelegd worden. Door middel van periodieke metingen zal dan worden vastgesteld moeten worden wanneer de vloer wel gelegd kan worden. Eventueel kan er een epoxyprimer op de vloer gezet worden als scherm tegen optrekkend vocht. Voorwaarde hiervoor is wel dat de dekvloer minimaal 28 dagen oud is en minder dan 5% restvocht heeft CM-gemeten.

Heeft u vloerverwarming? U dient dan voor het leggen en tijdens het in- en uitschakelen en gebruik van de vloerverwarming het stookprotocol aan te houden. U kunt hiervan de laatste versie vinden op onze website. De systeemtemperatuur mag niet boven de 45°C komen en de vloertemperatuur mag maximaal 27°C bedragen.

In combinatie met vloerverwarming/vloerkoeling dient u de volgende eisen, blijvend in acht te nemen:
– Maximum watertemperatuur volgens thermostaatinstelling: 30-35°C;
– Minimum watertemperatuur volgens thermostaatinstelling: 19°C;
– Instelling van de installatie moet zodanig zijn dat de watertemperatuur in het systeem nooit meer dan 4 graden onder de ruimtetemperatuur kan komen;
– Instelling van de installatie moet zodanig zijn dat de installatie ’s nachts niet wordt uitgezet;
– Opstarten na het warme seizoen moet volgens het stookprotocol van de leverancier. Uitzetten eveneens volgens het stookprotocol (dit houdt in dat de watertemperatuur maar met 5 graden per dag vermeerderd of verminderd mag worden).

Warmwaterleidingen in de dekvloer kunnen altijd een concentratie van warmte afgeven. Als deze te hoog in de dekvloer liggen is dit helemaal het geval. Ter plaatse van de leidingen kan het altijd gebeuren dat de vloer tijdens het stookseizoen een naadje gaat vertonen. Dit is niet te voorkomen en valt derhalve niet onder de garantie. Indien dit aan de orde is dient u de ketelthermostaat niet hoger in te stellen dan 65 à 70 °C. Dit voorkomt het probleem niet maar beperkt het zoveel mogelijk.

Gebruik voor het onderhouden van uw vloer uitsluitend producten uit of op advies van uw vloerenspeciaalzaak. Het gebruik van ‘normale’ schoonmaakmiddelen zoals HG, Andy, Ajax, St. Marc en dergelijke zijn absoluut uit den boze.

Meer- en minderwerk wordt bij/na oplevering van uw nieuwe vloer verrekend.

Eventuele stagnatie in de werkzaamheden, niet veroorzaakt door Kela Tapijttegels, zal worden doorberekend naar de klant.

Wanneer wij uw vloer komen egaliseren, wordt uw vloer glad gemaakt, maar niet waterpas. De egaline laag is maar een dun laagje van 2 tot 3 mm en volgt de glooiing van de dekvloer. Het is dus mogelijk dat, als er bijvoorbeeld ook plinten geplaatst worden, er kieren kunnen ontstaan tussen de vloer en de onderkant van de plint. Dit is niet voorkoombaar. 

Kela Tapijttegels geeft op alle collectievloeren een leggarantie van 3 jaar. De garantie komt te vervallen als de producten onoordeelkundig en/of ondoelmatig wordt gebruikt. Op producten geven wij standaard fabrieksgarantie op de producten. Wij handhaven de oorspronkelijke garantieduur bij vervangen of hersteld materiaal. Op niet-collectievloeren zoals opruimingen, partijen en B-keus geldt geen garantie.

Op het scherm kunnen de afgebeelde kleuren afwijken van de werkelijkheid. De kleurechtheid van de producten op de webshop www.kela-tapijttegels.nl zijn afhankelijk van de instellingen van uw monitor en grafische kaart. Er zijn daarom geen rechten te ontlenen aan de weergegeven kleuren in de webshop www.kela-tapijttegels.nl . 

Wij adviseren om uw vloer goed te beschermen met zonwering, indien uw vloer in het volle zonlicht ligt. Dit om extreme verkleuringen, vervormingen en kieren in de vloer te voorkomen.

Wij verzoeken altijd iemand aanwezig te laten zijn bij de oplevering van uw nieuwe vloer. Deze persoon moet minimaal 18 jaar zijn. 

Kela Tapijttegels verricht geen breek-, timmer-, schilder- of bouwkundige werkzaamheden en steigerwerk, tenzij in de opdracht anders besproken en genoteerd.

De prijzen die gehanteerd worden op de website van Kela Tapijttegels zijn de showroomprijzen incl. BTW. Eventuele vervoers-, leverings- en retourkosten zijn voor rekening van de consument.

Geplaatste bestellingen worden zo snel als mogelijk afgeleverd. De genoemde levertijd geldt als een indicatie. Wanneer een directe levering niet haalbaar is omdat het gekochte product niet op voorraad blijkt, dan stellen wij u hiervan op de hoogte. Bij leveringen in het buitenland kunnen afwijkende voorwaarden gelden.

Wanneer er sprake is van levering dient de consument zorg te dragen voor een goede bereikbaarheid van de woning, zoals de aanwezigheid van bestrating en geen afgesloten wegen. Wanneer dit niet het geval is behoudt Kela Tapijttegels zich het recht de bestelling zo dicht mogelijk bij de woning op straat te lossen. 

Wanneer Kela Tapijttegels een bestelling komt afleveren dient de consument, wanneer het factuurbedrag nog niet vooraf is voldaan, het factuurbedrag bij aflevering per pin of contant te voldoen.

Kela Tapijttegels blijft eigenaar van de geleverde producten zolang de consument de overeengekomen prijs niet of gedeeltelijk heeft betaald. 

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Niet-collectievloeren zoals opruimingen, partijen en B-keus nemen wij niet retour.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen. Graag ontvangen wij een e-mail van u met de volgende gegevens:
Uw bestelnummer
Welke producten u wilt retourneren
De reden van retour
In geval van ruilen, voor welk product u zou willen ruilen
U kunt deze informatie mailen naar kela@vleugelvloeren.nl.
Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Kela Tapijttegels is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur. Hier kunt u terecht met uw klacht voor gratis bemiddeling. Mocht er dan nog niet tot een oplossing gekomen worden, dan heeft de klant de mogelijkheid om zijn klacht te laten behandelen door de door Stichting WebwinkelKeur aangestelde onafhankelijke geschillencommissie, de uitspraak hiervan is bindend en zowel ondernemer als consument stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaald dienen te worden aan de betreffende commissie. Tevens is het mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr). 

Technische wijzigingen, maatwijzigingen, modelwijzigingen, kleurafwijkingen, prijswijzigingen, druk, type- en zetfouten voorbehouden.